Persoonlijke OV-chipkaart defect/kapot, verloren/gestolen of (bijna) verlopen

Wanneer je OV-chipkaart vervangen moet worden, dien je zo snel mogelijk een vervangende of nieuwe kaart aan te vragen. Dit kan via ov-chipkaart.nl. Je hebt je nieuwe kaart binnen gemiddeld drie werkdagen in huis.


Persoonlijke OV-chipkaart defect/kapot, verloren/gestolen of (bijna) verlopen
- Doet jouw persoonlijke OV-chipkaart het niet meer? Controleer dan waar dit aan kan liggen d.m.v. van deze stappen. Als jouw persoonlijke OV-chipkaart echt kapot is kun je een vervangende kaart aanvragen via ov-chipkaart.nl  

- Is jouw persoonlijke OV-chipkaart kwijt of gestolen? Zorg er dan voor dat deze z.s.m. geblokkeerd wordt. Meer informatie over het blokkeren van je persoonlijke OV-chipkaart lees je hier.

- Als jouw persoonlijke OV-chipkaart (bijna) verloopt dien je een vervangende OV-chipkaart aan te vragen. Dat doe je via ov-chipkaart.nl. Ook kan je direct jouw overgebleven saldo terugvragen. 

Let op! Zorg ervoor dat je kiest voor het aanvragen van een vervangende kaart en niet van een nieuwe kaart. Bij een vervangende kaart worden alle huidige producten namelijk automatisch overgezet van de oude kaart naar de nieuwe kaart. Had je een bepaald product al wel aangeschaft en betaald maar nog niet bij een oplaadpunt op de kaart gezet, dan is dit product nog niet actief en wordt het dus ook niet overgeplaatst op de nieuwe kaart. In dat geval adviseren wij het reeds betaalde product te laten beëindigen middels het invullen van ons contactformulier ‘beëindigen OV- chipkaartproducten’ en voor de nieuwe kaart via onze website een nieuw product aan te schaffen zodra je die kaart in huis heeft.