Saldo opladen

OV-chipkaart

Let op! Voor je gaat reizen moet er saldo op je OV-chipkaart staan. Saldo opladen kan je doen op een anonieme of persoonlijke OV-chipkaart

Laadt je OV-chipkaart op in twee eenvoudige stappen

Stap 1: bestel saldo en betaal via iDEAL. Je kunt kiezen uit een bedrag van € 10, € 20, € 30, € 40 of € 50.

Stap 2: zet saldo op je kaart bij een ophaalautomaat bij jou in de buurt, hier kan je de ophaalpunten vinden. Je kunt nu reizen met jouw OV-chipkaart.

Bestel saldo


OVpay

Voor het reizen met OVpay hoef je geen saldo te laden. Wel moet je voldoende saldo op je bankrekening hebben. Genoeg om alle OV-reizen van één dag te betalen. De OV-reizen worden de volgende dag in één keer van je rekening afgeschreven. Als de afschrijving niet lukt, omdat er te weinig saldo op je rekening staat, dan word je contactloze betaalpas of creditcard geblokkeerd voor in- en uitchecken bij alle vervoerders in Nederland (dus trein, metro, tram en bus). We proberen daarna tot maximaal drie keer het verschuldigde bedrag van je rekening af te schrijven. Zodra dat gelukt is, kun je weer in- en uitchecken met je contactloze betaalpas of creditcard. Je kunt wel gewoon met je OV-chipkaart in- en uitchecken of een kaartje bij de buschauffeur kopen.

Als de betaalpas is geblokkeerd voor het in- en uitchecken kan het enkele dagen duren voordat de blokkering is opgeheven, ook nadat het banksaldo op de rekening is aangevuld.