Bezwaar tegen een boete

Iedere reiziger is verplicht om te reizen met een geldig vervoerbewijs. Je hebt pas een geldig vervoerbewijs nadat je hebt ingecheckt met jouw OV-chipkaart of een los kaartje hebt gekocht. Ook wanneer je reist met een vervoerbewijs dat je vooraf betaalde (zoals een Student Reisproduct of abonnement), ben je verplicht om in te checken bij de juiste vervoerder.

Ben je het niet eens met jouw boete? Je kunt jouw bezwaar uitsluitend schriftelijk binnen 14 dagen indienen via het bezwaarformulier. Bezwaar is niet mogelijk indien je de boete per pin of contant hebt betaald bij de controleur of in een van de servicewinkels.

Hou er rekening mee dat jouw bezwaar pas in behandeling wordt genomen nadat de boete eerst is betaald. De medewerker zal dit bij het in ontvangst nemen controleren. Wij adviseren je de boete direct te betalen als je bezwaar maakt om verhoging van het bedrag te voorkomen. De procedure wordt namelijk niet stilgezet. 

Bezwaren worden alleen in behandeling genomen indien jouw betaling door Keolis Nederland ontvangen is binnen de gestelde betalingstermijn van 14 dagen.

Keolis Nederland beoordeelt jouw bezwaar en neemt daarop een beslissing. Deze beslissing mag je verwachten binnen 6 weken. Je ontvangt deze beslissing per e-mail. We kunnen grofweg 3 verschillende beslissingen nemen:

  • Jouw bezwaar wordt gehonoreerd.
  • Jouw bezwaar wordt gedeeltelijk gehonoreerd.
  • Jouw bezwaar wordt niet gehonoreerd.

Tegen het besluit van Keolis Nederland op jouw bezwaar kun je vervolgens niet nogmaals bezwaar maken. Verdere correspondentie wordt dus niet in behandeling genomen.